pic

O nama

zavarivanje1

Naš početak

Preduzeće Metalogalvanic je osnovano 2010. godine u Čačku, u cilju da naša osnovna firma koje se bavi uslugom površinske zaštite SEM Čačak, dopuni deo svog slobodnog kapaciteta, čime je Metalogalvanic prerastao u jednu ozbiljnu zasebnu celinu.

Firma posluje u dve oblasti, prvo u oblasti obrade lima u alatima na presama (probijanje, prosecanje, savijanje i izvlačenje), a druga oblast je površinska zaštita metala.

Što se tiče polja štancovanja, naša firma Metalogalvanic doo proizvodi šarke za zamrzivače i frižidere za Gorenje doo Valjevo. Godišnje se proizvede oko 2000000 delova, a u planu je dobijanje još novih pozicija za Gorenje.

Kada je u pitanju polje površinske zaštite, bavimo se galvanskim cinkovanjem (kiselim postupkom), galvanskim niklovanjem, kalaisanjem, bruniranjem i tvrdim hromiranjem. Oko 70% usluge nam čini cinkovanje, koje radimo na kačenje i u bubnjevima.

obrada-metala

Naši kapaciteti i rast poslovanja

Posedujemo liniju za cinkovanje na kačenje dimenzije 3000x1200x600mm, sa dve radne kade, a u pripremi nam je nova linija dimenzije 2000x1200x600mm sa tri radna mesta. Takođe, posedujemo liniju za cinkovanje u bubnjevima, sa četiri radne kade, a kapacitet bubnjeva je 40-80kg, zavisno od robe koja je predmet rada.

U planu je puštanje u pogon još jedne linije za bubnjeve sa još četiri radne kade. Dakle, i u sadašnjim uslovima, raspolažemo sa nezanemarljivim kapacitetom za cinkovanje, a u planu je da dupliramo postojeći kapacitet.

Posedujemo sopstvenu laboratoriju za ispitivanje i održavanje sopstvenih elektrolita, kao i merne uređaje za proveru kvaliteta nanetih prevlaka.